Software voor het selecteren, ontwikkelen en behouden van de beste mensen voor uw organisatie.

Met onze wetenschappelijk gefundeerde assessments, testen en hrm tools kunt u als hr professional een zuiver inzicht krijgen in persoonlijke krachten en talenten van (potentiële) medewerkers en in de krachten en kansen in teams.

Selectie

Voor de selectie van nieuwe medewerkers wilt u natuurlijk inzicht in de persoonlijkheid en competenties van een kandidaat. Dit kan onder andere middels de Big five persoonlijkheidsvragenlijst en de Groei competentie analyse.
Door een DISC-assessment krijgt u inzicht in de huidige teamsamenstelling en ziet u of de kandidaat goed past binnen het team waarin zij/hij komt te werken. Zo heeft u inzicht in het team èn weet u op welk DISC- type u uw kandidaten kunt selecteren om een passend evenwicht in uw team te behouden of verkrijgen.

Functionering en arbeidstevredenheid (MTO)

Periodiek de functionering en arbeidstevredenheid van uw medewerkers en teams monitoren is belangrijk om inzicht te verkrijgen in het “human capital” van uw organisatie. Dit kan natuurlijk door  competentiemanagement per functie(groep) en persoonlijke functionerings- en ontwikkelgesprekken. Ter ondersteuning hiervan biedt ons systeem diverse testapplicaties voor de meting van competenties en arbeidstevredenheid. Daarnaast is er een mogelijkheid om maatwerk 360 graden vragenlijsten door ons te laten ontwikkelen en/of uw bestaande vragenlijsten te implementeren in ons systeem. Hiermee kunt u (periodiek) metingen verrichten en feedback van medewerkers en leidinggevenden verzamelen op competenties van een individu, arbeidstevredenheid, welzijn, gezondheid, inclusie enzovoorts.

Door de onderzoeksresultaten en opvolgende gesprekken hierover met medewerkers en managers, krijgt u als HR professional inzicht in de actuele status en de behoeften van medewerkers, teams en de organisatie in het geheel. Met deze inzichten kunt u gefundeerd nieuwe afspraken maken met medewerkers of adviezen aanbieden aan teammanagers of directie.

Persoonlijke ontwikkeling

Door de inzichten uit gesprekken over functionering en arbeidstevredenheid kunt u als hr professional soms al een richting zien waarin iemand zich zou kunnen ontwikkelen. Met behulp van middelen zoals het Drijfveren assessment, de Groei competentietest, Big Five persoonlijkheidsvragenlijst en de Studiekeuzetool zijn er ook voor dit onderdeel van HRM diverse middelen beschikbaar die beslissingen over persoonlijke ontwikkeling, studie en bijscholing wetenschappelijk ondersteunen.

Ontslag en outplacement

Soms is het tijd om de relatie tussen organisatie en medewerker te beëindigen. Om deze transitie zo goed mogelijk te begeleiden zijn er meerdere mogelijkheden in ons testcentrum. Als HR professional kunt u namelijk allerlei assessments voor persoonlijk inzicht (zoals een big five test of een competentieprofiel) samen met arbeidsmarkttools voor beroepsinteresse en studiekeuze inzetten. Hierdoor kan een medewerker met meer inzicht en dus gerichter naar een externe arbeidsplaats toe worden geleid.

Systeem

In het kort leggen hieronder graag uit hoe het systeem werkt:

  1. U bestelt testtegoed in het account.
  2. U kunt uw (potentiële) medewerker uitnodigen voor diverse assessments/testen
  3. Uw medewerker ontvangt een uitnodiging per e-mail
  4. Uw medewerker doet het assessment/de test.
  5. U krijgt een melding als er is afgerond.
  6. De rapportage is beschikbaar in uw account
    (De inzage/leestoestemming is in te stellen naar wens van uw organisatie)

Informatie over de verschillende abonnementen en de “extra’s” kunt u lezen bij Tarieven

Hebben we uw interesse gewekt? Neem dan gerust contact op als u nog vragen heeft of vraag direct een proefaccount aan via de knop hieronder.

T : 085 2500470
E : info@testcentrumgroei.nl