Online testen en tools voor LOB en studiebegeleiding

In uw rol als decaan, studentendecaan, studieadviseur of mentor wilt u uw leerlingen of studenten zo goed mogelijk begeleiden in allerlei vraagstukken in hun onderwijscarrière. Het onderwijsportal (schoolnaam.decaan.org), de testen, de tools en de verdiepende opdrachten in onze software zijn voor vele onderwijsprofessionals een passende aanvulling op de eigen methoden. Daarnaast is het wetenschappelijk fundament dat onder onze testen en tools ligt voor vele professionals, leerlingen, studenten en ouders/verzorgers een belangrijk gegeven. 

De voordelige testpakketten zijn speciaal samengesteld voor onderwijsorganisaties en bevatten:

 • Een eigen portal: schoolnaam.decaan.org
 • Eenvoudige registratie van leerlingen/studenten
 • Onbeperkt gebruik van diverse testen
 • Onbeperkt gebruik van diverse tools
 • Mooie en leesbare rapportages
 • Leerling-/Studentaccount met extra mogelijkheden:
  - Opleidingendatabase Nederland doorzoeken
  - Beroependatabase (1000+ beroepen) doorzoeken
  - Favoriete opleidingen bewaren
  - Favoriete beroepen bewaren (enzovoorts)
 • AVG-proof

Het testpakket is beschikbaar voor een klein bedrag per DUO-ingeschreven leerling of student. Zie voor de kosten onderaan deze webpagina.

Middelbaar onderwijs: Groei LOB testpakket

Als decaan, mentor of coach maakt u wellicht op dit moment gebruik van een methode voor LOB. Schriftelijke methodes bieden echter zelden moderne testen en online methodes zijn vaak strak geregisseerd. Zij bieden daardoor weinig ruimte voor het maatwerk en de creativiteit van u als onderwijsprofessional.

Ons Groei LOB testpakket voor middelbare scholen biedt 10 testen en 2 tools die eenvoudig in allerlei bestaande methodes kunnen worden geïntegreerd:

Leerlingen kunnen veel zelfinzicht halen uit de testen en bijvoorbeeld verzamelen in hun leerling-account. In de tools kunnen ze opleidingen of beroepen filteren op opleidingsniveau en sector. Maar wat interessanter is, is dat leerlingen in de tools hun eigen persoonstypering (uitslag beroepskeuzetest) en competenties (uitslag competentietest en drijfverentest) kunnen invoeren en zich zo kunnen matchen met opleidingen en beroepen. Dit kunnen zij individueel, maar natuurlijk ook met u, met medeleerlingen of met ouders/verzorgers doen. Hierdoor is er voor de leerling een grotere interactie en betrokkenheid rondom de profielkeuze en studiekeuze.

Bovendien kunnen leerlingen in hun leerling-account hun favoriete opleidingen en beroepen bewaren en aantekeningen maken over bijvoorbeeld hun wensen, persoonstypering en competenties.

Kortom de leerlingen kunnen zich met de testen en tools prima oriënteren op opleidingen en beroepen. Ze kunnen zelfs een sneak preview krijgen op actuele vacatures die gekoppeld zijn aan voor hen interessante beroepen.  

Beroepsonderwijs: Groei SLB testpakket (MBO, HBO en WO)

Als studentendecaan, studiebegeleider of docent begeleidt u studenten in hun onderwijscarrière en in hun persoonlijke groei als professional. Misschien begeleidt u individueel of in SLB lessen of in een andere setting. Daar komt u vast allerlei vraagstukken tegen bijvoorbeeld van:

 • Studenten die een andere studiekeuze willen maken
 • Studenten die meer zelfinzicht willen
 • Studenten die hun competenties willen meten en ontwikkeltips willen
 • Studenten die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt

Ons Groei SLB testpakket voor het beroeps- en universitair onderwijs biedt 8 testen en tools die in eenvoudig in allerlei bestaande methodes kunnen worden geïntegreerd:

Studenten kunnen veel zelfinzicht halen uit de testen en bijvoorbeeld verzamelen in hun studenten-account. In de tools kunnen ze opleidingen of beroepen filteren op opleidingsniveau en sector. Maar wat interessanter is, is dat studenten in de tools hun eigen persoonstypering (uitslag beroepskeuzetest) en competenties (uitslag competentietest en drijfverentest) kunnen invoeren en zich zo kunnen matchen met opleidingen en beroepen. Dit kunnen zij individueel, maar natuurlijk ook met u, met medestudenten of met ouders/verzorgers doen. Hierdoor is voor de student een grotere interactie en betrokkenheid rondom diverse vraagstukken mogelijk.

Bovendien kunnen studenten in hun account aantekeningen maken en kunnen ze zelfs een sneak preview krijgen op actuele vacatures die gekoppeld zijn aan voor hen interessante beroepen. 

Eenvoudige registratie van leerlingen en studenten

Voor onderwijsorganisaties is er een speciaal onderwijsportal beschikbaar:

uwonderwijsorganisatienaam.decaan.org of uwonderwijsorganisatienaam.testcentrum.org

Dit onderwijsportal met het logo, een grote foto en uw eigen introductietekst kan eenvoudig worden ingesteld in het account. Uiteraard staan wij kaar om u hierbij te helpen indien dit gewenst is.

Het onderwijsportal heeft ook een inlog- en registratiefunctie. Leerlingen en studenten kunnen zich hier eenvoudig registreren bij hun eigen (studenten)decaan, studieadviseur,  mentor, coach of docent en bij hun klas of leerteam.

Voor de (studenten)decanen en anderen is het accountbeheer hierdoor eenvoudig en overzichtelijk.

Systeem

In het kort leggen hieronder graag uit hoe het systeem werkt:

 1. U heeft een Groei LOB/SLB testpakket (abonnement voor onbeperkt gebruik) of u bestelt testtegoed in het account.
 2. U kunt uw leerlingen/studenten individueel of per klas/leerteam uitnodigen voor diverse testen
 3. Uw leerlingen/studenten ontvangen een uitnodiging per e-mail
 4. Uw leerlingen/studenten doen de test(en)
 5. De rapportage is beschikbaar in uw account en in het leerling/student-account
 6. De tools zijn vrij beschikbaar in het testpakket
 7. Er zijn (verdiepings)opdrachten bechikbaar bij verschillende testen en tools

Kosten van het testpakket

De kosten voor zowel het Groei LOB testpakket als voor het Groei SLB testpakket zijn per 1 augustus 2023:
20 euro/maand plus 1 euro per ingeschreven leerling/student (DUO) per school- of collegejaar.

Wilt u geen testpakket maar losse testen afnemen? Dat kan: onderwijsorganisaties kunnen 25% korting ontvangen op de testinstrumenten uit het testpakket voor het onderwijs.

Hebben we uw interesse gewekt? Neem dan gerust contact op als u nog vragen heeft of vraag direct een proefaccount aan via de knop hieronder.

T : 085 2500470
E : info@testcentrumgroei.nl